Borsx


El borsx és una sopa originària d’Ucraïna i molt popular a l’Europa Oriental.
Per preparar la sopa necessitem els següents ingredients:


3 patates mitjanes
2 pastanagues
1 ceba
1 pebrot vermell
½ de col
2 remolatxes
3 grans d’all
Preparació:


1. Omplir l’olla amb 3 litres d’aigua i posar-la al foc.
2. Pelar les patates i tallar-les a quadradets mitjans. Pelar la pastanaga i després ratllar-la. Ficar la pastanaga i les patates a l’olla amb aigua.
3. Pelar la ceba i fer 2 talls amunt. Tallar a trossets fins i petits el pebrot. Tirar els ingredients a l’olla.
4. Cal pelar les remolatxes i ratllar-les. Després tirar una mica d’oli a la paella i fregir la remolatxa. Mentre la remolatxa és a la paella podem tallar molt fina la col. Quan tot estigui fet, fiquem la col i la remolatxa a l’olla.
5. Tirem sal, julivert, all picat i pebre negre i deixem la sopa al foc baix uns 20 minuts.
6. Quan la sopa estigui feta, cal treure la ceba i tirar-la.
Es sol condimentar amb nata agra (en ucraïnès es diu “smetana”).
Bon profit!

Alisa

Comentaris

  1. Feia temps que buscava aquesta recepta, des q vam tastar el borsx a Ekaterimburg. Merci!!

    ResponElimina
  2. Hola, David!
    Potser el pot ajudar aquest enllaç: https://www.receptes.cat/forum/topic206/que_es_la_crema_agra

    ResponElimina
  3. I tant anònim m'ha ajudat molt, gràcies.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada