
Ingredients
450 g de galetes
110 g de mantega
125 ml de llet
2 -6 cullerades de sucre
3 cullerades de cacau
50 g de nous
5 dàtils
5 figues (opcional)
3 cullerades de panses de raïm
1/2 culleradeta d'essència de rom
paper de film o una bossa de plàstic neta
Preparació
1. Has de trencar les galetes en trossos i posar-les en un bol. Es fa una salsa sobre foc lent amb la llet, el sucre i el cacau. Has de deixar que el sucre es fongui. Quan es refreda (no molt calenta), has d'afegir la mantega. La quantitat de sucre depèn de com són de dolces les galetes.
2. Quan s'hagi refredat la salsa, has d'afegir les essències. Mentrestant, cal tallar els dàtils i les nous.
3. Has de barrejar amb rapidesa en el bol les galetes amb la salsa càlida. Cal afegir els dàtils, les nous, les panses, les figues i barrejar lentament. Si trobeu la composició esmicolada, has d'escalfar una mica de llet i afegir-la a la composició.
4. Cal tallar un tros de paper de film de 40-50 cm que has d'estendre sobre la taula. Es pot empaperar amb cacau plovisquejat prèviament. Has de posar la barreja al mig del paper. Cal enrotllar-la i deixar a la nevera un parell d'hores. Si li sembla massa tou, no es preocupi. La mantega s'endureix i obtindrà una salsitxa compacte.
Ana Maria Dobriţa (Romania)
Quines postres més bones!!!
ResponElimina