Menjar típic de les zones rurals extremenyes de pastors i agricultors. Se solen menjar en els mesos d'hivern i és plat únic pel seu gran poder calòric, una altra de les seves característiques és el baix cost econòmic per l'aprofitament del pa dels dies anteriors.
INGREDIENTS: Per 4 persones
800 grs. de pa del dia anterior.
2 gots d'aigua.
Sal
Oli d'oliva.2 cabeces d'alls
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
200 *grs. de cansalada
250 *grs. de xoriço
ELABORACIÓ:
Talleu el pa en trossos molt petits i prims, poseu-lo en un plat profund i ho humitejareu amb l'aigua i ho tapareu amb un drap per mantenir la humitat. Això ho fareu la nit anterior.
En una paella profunda cobrireu la base amb oli d'oliva, aproximadament amb un dit d'oli. Una vegada calenta fregireu la cansalada, el xoriço, els alls i els pebrots. Tot per separat.
Retirareu la meitat de l'oli en el qual hem fregit els anteriors ingredients i ho deixareu en un recipient per utilitzar-lo posteriorment.
En l'oli que queda en la paella que haurà de cobrir tota la base i haura d´estar molt calenta introduïu-hi el pa perquè es fregeixi lleugerament, sense que es cremi i així quedi impregnat de la substància que hem obtingut en fregir els ingredients.
Una vegada fregit el pa agafareu un plat profund i cònic i li donareu la volta al pa que hem fregit de tal forma que la part fregida quedi en la part superior i la que no està fregida quedi a la base del plat.
Afegireu a la paella l'oli que havíem reservat fins que la base quedi coberta i ho escalfareu.
Una vegada calenta introduireu el pa que tenim en el plat procurant que la part que està en el fons , que no està fregida quedi a la base de la paella, perquè es fregeixi com havíem fet anteriorment.
Una vegada fregit el pa començareu a donar-li voltes fins a aconseguir que tot el pa quedi impregnat de l'oli, alhora que anirem picant el pa amb una paleta de ferro per deixar-lo el més petit possible.
Quan el pa estigui tot impregnat i solt (no endurit) posareu la resta d'ingredients a la paella i ho escalfareu tot.
Una vegada calentes, les molles estan llestes per menjar.
Es poden acompanyar de sardines rostides, olives i fins i tot raïm.
NOTA: L'operació de donar la volta amb el plat, es pot substituir donant voltes continuades a les molles en la mateixa paella.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada