Ingredients (per a 6 persones)
- 18 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1 pot petit de maionesa
- salsa de tomàquet (1 pot gran o ½ kg de salsa feta a casa)
- 3 – 4 llaunes de tonyina en oli
- 1 enciam tipus iceberg
- 1 llauna d’anxoves de l’Escala (dessalades en oli d’oliva)
- 1 formatge de Burgos
Elaboració :
- 18 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1 pot petit de maionesa
- salsa de tomàquet (1 pot gran o ½ kg de salsa feta a casa)
- 3 – 4 llaunes de tonyina en oli
- 1 enciam tipus iceberg
- 1 llauna d’anxoves de l’Escala (dessalades en oli d’oliva)
- 1 formatge de Burgos
Elaboració :
Obrim les llaunes de tonyina , escorrem l’oli i punxem la tonyina amb una forquilla per fer els trossets més petits. Barregem la tonyina amb la salsa de tomàquet.
Agafem una safata gran d’acer inoxidable. Hi posem una base de pa de motlle de sis llesques i amb una cullera i hi escampem a sobre la meitat de la barreja de tonyina i salsa de tomàquet que hem preparat.
Posem a sobre una capa de pa de motlle i a sobre del pa escampem l’altra meitat de la barreja de tonyina i salsa.
Posem a sobre una altra capa de pa de motlle i untem amb maionesa tota la superfície del pa i també els costats laterals.
Rentem, centrifuguem i tallem ben petit l'enciam i el col•loquem de forma generosa sobre el pastís de forma que cobreixi tota la safata.
El decorem amb anxoves fent formes geomètriques o línees esbiaixades i finalment, hi col•loquem de manera simètrica el formatge de Burgos tallat a daus.
El deixem refredar a la nevera i el servim fred.
Cristina
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada