Ingredients:
-Un quilo de figues de moro pelades.
-dos-cents cinquanta grams de sucre.
-Mig got d’aigua
-Tres clares d’ou.
-El suc de mitja llimona petita.
Preparació
Primer farem polpa les figues i els traurem les llavors.
Es dilueix la polpa amb almívar gelat elaborat amb aigua i sucre i el suc de la llimona.
Es fica al congelador i se li va donant voltes de tant en tant fins que es comenci a glaçar.
Quan es vagi a servir, es baten les tres clares d’ou al punt de neu i es barregen suaument amb el granissat.
Se serveix amb una fulla de menta fresca o de tarongina (en castellà s’anomena melisa).
Només em queda informar-vos que la figa de moro és un fruit gairebé estival i, a més a més, no es pot agafar de les pales directament a les mans. Té una mena de punxes fines com a pèls que cal treure abans de poder manipular-les de forma còmoda.
Es treuen arrossegant el fruit per terra durant una bona estona.
Espero que us agrade!!!
Mario
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada